Структура

1. Работа на хонорар – Чрез Интернет порталът myOP можете да кандидатствате за работа на хонорар като преводач, редактор и/или коректор в агенция за онлайн бизнес преводи „Онлайн преводи”. Тук ще намерите всички необходими документи за кандидатстване, примерни текстове за входящ превод, както и подробни указания за целия процес.

1.1. Документи за кандидатстване

1.2. Инструкции за попълване на документите

1.3. Примерни текстове за превод

1.4. Примерни текстве за редактиране

2. Програми за превод – В този раздел ще се представят програми, които помагат в процеса на превод. За най-използваните програми – Trados, Transit, Wordfast и др., ще има инструкции за работа и статии с възможни решения на чести проблеми. Потребителите ще имат възможност да задават въпроси, свързани с работния процес, а нашият екип ще отговаря на тях.

2.1. Инструкции за работа с TRADOS

2.2. Инструкции за работа с TRANSIT

2.3  Инструкции за работа с Wordfast

3. Езикови правила в българския език – Тук ще бъдат публикувани основните правила за правопис в българския език. Правилата ще бъдат предадени накратко, с примери, където е уместно. Целта на този раздел е лингвистите да имат възможност да опреснят знанията си по правопис на българския език.

3.1. Правописни правила

3.2. Пунктуационни правила

3.3. Правила за форматиране

3.4. Транслитериране

4. Полезни връзки – Разделът за полезни връзки ще съдържа бързи връзки към полезни за преводача Интернет страници. Връзките ще бъдат разделени на речници, институции и други.

5. Обяви – Тук ще намерите актуални обяви за работа от агенция за онлайн бизнес преводи „Онлайн преводи”, както и обяви за курсове, които предлагат развитие на преводача, например курсове за работа с Trados.

6. Новини – Тук ще намерите актуални новини от областта на превода, както и новини, свързани с портала myOP и агенция за онлайн бизнес преводи „Онлайн преводи”. Освен местни новини, ще бъдат публикувани и световни новини.

7. Каталог – Това е онлайн магазин. Тук ще можете да поръчате вашата версия Trados, да резервирате място за курс, да закупите книга или филм.

8. Въпроси и отговори – Отговори на всички въпроси, които възникнат у вас по времена работа с Интернет портала myOP,можете да потърсите в този раздел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *